علائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتومات

    علائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتوماتعلائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتومات

     

    علائم تمام شدن صفحه کلاچ گیربکس اتومات را جدی بگیرید . در گیربکس های اتوماتیک، قطعات داخلی شامل صفحات کلاچ، نوارها، بوشینگ ها، یاتاقان ها، حلقه های آب بندی، واشرها  و سایر قطعات فلزی است که همگی به مرور زمان در نتیجه اصطکاک فرسوده می شوند. مهمترین این  قطعات صفحات کلاچ هستند. گیربکس اتوماتیک برای به حرکت درآوردن وسیله نقلیه از دنده استفاده نمی کند، از صفحه کلاچ استفاده می کند. هر دنده در یک گیربکس اتوماتیک از سه تا شش صفحه کلاچ تشکیل شده است. هنگامی که انتخابگر دنده را برای رانندگی یا دنده عقب حرکت می‌دهید، یک سوپاپ باز می‌شود و فشار شدید هیدرولیک، پیستون را به حرکت در می‌آورد و صفحات کلاچ را به هم فشرده می‌کند و در نتیجه حرکت خودرو انجام می‌شود. هر بار که دنده عوض می شود، کامپیوتر گیربکس دریچه دیگری را باز می کند و دنده بعدی را انتخاب می کند.

     

    هر بار که صفحات کلاچ به هم فشرده می شوند (یعنی استفاده می شوند) در برابر صفحات مجاور ساییده می شوند. هرچه بیشتر اعمال شوند، سریعتر از بین میروند و خاصیت خود را از دست میدهند. هر چه خودرو بیشتر برای توقف و رانندگی استفاده شود، صفحات کلاچ مکررا استفاده می شود در نتیجه سریعتر فرسوده می شوند. هر چه یک ماشین با وزن بیشتری به حرکت درآورند، صفحات کلاچ سخت‌تر کار می‌کنند. سریع‌تر دچار سایش می‌شوند. برعکس، هر چه رانندگی از نوع حرکت در  بزرگراه باشد و وسیله نقلیه سبک تر باشد، دوام کلاچ ها بیشتر می شود.

     

    مطالب مفید : تعمیر گیربکس جیلی

     

    آیا ماشین اتومات صفحه کلاچ دارد

    به طور خاص، گیربکس های اتوماتیک معمولا دارای چندین دست کلاچ هستند. در داخل گیربکی قطعاتی برای سایش ناشی از اصطکاک طراحی شده اند و برای عملکرد صحیح گیربکس ضروری هستند. از بین تمامی قطعات سایش در گیربکس اتوماتیک، کلاچ ها بیشترین احتمال خرابی را دارند. هر دنده در یک گیربکس اتوماتیک از مجموعه ای از صفحات اصطکاکی (صفحات کلاچ) تشکیل شده است که بین صفحات فولادی نصب می شوند.

    هنگامی که کامپیوتر خودرو دنده را تغییر می دهد، شیر برقی را باز و بسته می کند تا فشار هیدرولیکی به صفحات فولادی برای دنده های خاص را اعمال کند و صفحات کلاچ را به هم فشرده کند. آنها به دلیل اصطکاک با هم درگیر می شوند و دنده را به حرکت در می آورند.

    در طول هزاران کیلومتر تعویض دنده، صفحات کلاچ در هر تعویض دنده ها کمی فرسوده می شوند و درگیر و جدا می شوند.

    کلاچ های یک گیربکس اتوماتیک زمانی که به اندازه کافی فرسوده شوند، خراب می شوند و دیگر درگیر نمی شوند و روی هم نمی لغزند. با لیز خوردن، گرما تولید می کنند که فرآیند سایش را تسریع می کند.

     

    زمان تعویض صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک

     

    زمان تعویض صفحه کلاچ گیربکس اتوماتیک رابطه مستقیمی با نحوه استفاده از خودرو دارد .کلاچ ها در گیربکس های اتوماتیک مدرن معمولا بین 50000 تا 120000 کیلومتر دوام می آورند. . به عنوان یک موضوع جالب، 30 سال پیش گیربکس ها  معمولا بین 20000 تا 40000 کیلومتر فرسوده می شدند.

     

    عواملی که باعث کاهش طول عمر کلاچ در گیربکس اتوماتیک می شوند

     

    ترافیک (توقف و حرکت) : رانندگی در ترافیک ( توقف و حرکت)، به دلیل درگیر شدن و جدا شدن مداوم، طول عمر کلاچ ها را در گیربکس های اتوماتیک کاهش می دهد.

     

    وزن اضافی: وزن بیش از حد صفحات کلاچ را مجبور می‌کند تا سخت‌تر کار کنند، گرمای بیشتری ایجاد کرده و سریع‌تر فرسوده شوند.

     

    نادیده گرفتن سرویس های دوره ای گیربکس: تعویض روغن و فیلتر گیربکس در فواصل توصیه شده توسط سازنده برای کارکرد طولانی مدت گیربکس بسیار مهم است. با گذشت زمان، روغن گیربکس توانایی خنک کنندگی خود را از دست می دهد و همین امر باعث سرعت ساییدگی صفحات کلاچ میشود.

     

    نشانه های خرابی صفحه کلاچ

    وقتی گیربکس شروع به لیز خوردن کرد، باید متوجه بشوید که کلاچ ها در گیربکس اتوماتیک شما خراب شده اند. لغزش گیربکس زمانی اتفاق می افتد که شما سعی می کنید شتاب بگیرید، اما صفحات کلاچ به دلیل سطوح فرسوده شده به جای درگیر شدن روی یکدیگر می لغزند.

    همچنین صدای بلندتر شدن موتور را احساس خواهید کرد. و سوزن دور در دقیقه شما بالاتر از حد معمول خواهد رفت در حالی که سرعت شما کمتر از حد معمول است.

     

    کلاچ خراب در گیربکس اتوماتیک گاهی اوقات به عنوان کلاچ سوخته شناخته می شود زیرا هنگامی که فرسوده می شود، گرما ایجاد می کنند و بوی سوختگی ایجاد می گیرند.

    البته همین مشکل در گیربکس های دستی نیز وجود دارد.

     

    لغزش کلاچ در گیربکس اتوماتیک چه حسی دارد؟

    لغزش کلاچ در گیربکس اتوماتیک باعث می شود خودرو شما سست شود. هنگامی که پای خود را روی پدال گاز فشار می دهید، موتور خودرو با صدای بلند می چرخد و دور در دقیقه افزایش می یابد، اما خودرو به آن سرعتی که باید شتاب نمی گیرد.

     

     

     

    مطالب مفید